Välkommen till Lokala Hyresgästföreningen Släggan vi är en del av Hyresgästföreningen Nynäshamn

Denna sida ingår i Hyresgästföreningen Nynäshamns nätverk där flera lokala Hyresgästföreningar ingår.

Det går att följa oss genom Facebook, Twitter och RSS

AKTUELLT FRÅN LOKALA HYRESGÄSTFÖRENINGEN SLÄGGAN

HEMSIDAN HGF

© Hyresgästföreningen Nynäshamn


Aktuellt från Hyresgästföreningen Nynäsham

Hem & Hyra

 • SKB-medlemmar med lång kötid "ger" sina barn och barnbarn attraktiva lägenheter i innerstan. "De blåser dem som står i kö och betalar medlemsavgiften", säger en hyresgäst. Nu tar SKB i med hårdhandskarna för att få bukt med svartuthyrningen.
 • För mindre än en månad sedan gjorde han sin sista arbetsdag på Hyresgästföreningen. Nu vill Jonas Nygren bli HSB:s nye ordförande. En organisation som främst är inriktad på bostadsrätter. Men en spricka i valberedningen har uppstått och en majoritet förordar motkandidaten Johan Nyhus.
 • Får man en bostad genom SKB:s bostadskö behåller man sin köplats. Ett orättvist system menar många medlemmar. De som redan har lägenhet kan välja och vraka – andra får fortsätta vänta. Thomas ställde sitt nyfödda barn i kön men har insett att det kanske inte räcker: ”Systemet är orättvist.”
 • Bostadshuset på Södervärn får lämna plats för en ny gymnasieskola. Fjorton hyresrätter försvinner men flera av de boende har fortfarande inte hittat ett nytt hem. Nu avgörs deras framtid i hyresnämnden.
 • Nyheterna om stora industrisatsningar har skapat framtidstro i Norrbotten. Men det behövs bostäder. Och byggprocesserna är långa. Ett exempel: Från det att den gamla förskolan på Porsön i Luleå revs tills att det idag byggs två hyreshus på tomten har det tagit tolv år.
 • Övikshem ville höja hyrorna för 2021 med 3,3 procent. Vilket var långt ifrån rimligt, ansåg Hyresgästföreningen. När de inte lyckades komma överens fick istället en utomstående part sätta ribban. Från 1 april betalar Övikshems hyresgäster 1,7 procent mer för sitt boende.
 • En tältaktion på medborgarplatsen i Stockholm och protester på över 100 platser i landet på söndag. Motståndet mot införandet av marknadshyra sker på bred front i hela landet.
 • Antalet förrådsinbrott har ökat kraftigt. Fagersta, Gävle och Uppsala toppar listan över de värst utsatta kommunerna i fjol. Många drabbade vet inte ens vad de blir av med.
 • Så fort det skett ett nytt inbrott på Hagvägen varnar grannarna varandra i Kolbäcks Facebookgrupp. Hyresgästerna Kajsa Carlsson och Doris Pedersen är trötta på att inte få ha sina grejer i fred och de är inte ensamma. Förrådsinbrotten ökade stort under pandemiåret.
 • Värden stämde dem för skador i lägenheten, men saknade bevis. Nu slipper Jonatan Fahlén och Catherine Holt att betala. Det enda de får bekosta är flyttstädningen. ”Det bevisar att det lönar sig att kämpa emot”.

Hyresgästföreningen

 • Årsmötet 2021 är genomfört och vi vill hälsa nya styrelsen välkommen samt presentera vad vi kommer jobba med under året som kommer. [image]   Styrelsen för Hyresgästföreningen Västervik-Valdemarsvik: Vicktoria Torell, ordförande Tony Karlsson, sekreterare Ingemar Söderlund, ledamot Elisabeth Alanko, ersättare Under året kommer vi bland annat jobba med: · Hitta nya former för engagemang · […]
 • Årsmötet 2021 är genomfört och vi vill hälsa nya styrelsen välkommen samt presentera vad vi kommer jobba med under året som kommer. [image] Styrelsen för Hyresgästföreningen Karlskrona: Dennis Larsson, ordförande Nils Wallin, vice ordförande Daniel Kornelius, sekreterare Katarina Gruwberger, ekonomiansvarig Roland Andreasson, ledamot Susanne Bergh, ledamot Leo Azirovic, ledamot Mats Boström, ledamot Amanda Espinoza, ledamot […]
 • Hyresgästföreningen och allmännyttiga Övikshem har träffat en överenskommelse om nya hyror. Från och med den 1 april 2021 höjs hyrorna för berörda hyresgäster med 1,7 procent. Parterna kunde först inte enas om en rimlig hyresnivå för 2021 och valde därför att vända sig till Hyresmarknadskommittén, som är ett gemensamt tvistelösningsorgan. Efter Hyresmarknadskommitténs utslag träffades en […]
 • Nu är hyrorna i Laxåhem färdigförhandlade för 2021. Uppgörelsen innebär att hyran höjs med 1,9% från den 1 mars 2021. Efter en lång och tuff förhandling mellan Laxåhem och Hyresgästföreningen stod det klart att parterna inte kunde enas utan ärendet sköts vidare till Hyresmarknadskommitén för att avgöras. Hyresmarknadskommitén beslutade att Laxåhems hyror ska höjas med […]
 • Hyresgästföreningen och LKAB Fastigheter har träffat en överenskommelse om nya hyror. Från och med den 1 maj 2020 höjs hyrorna för berörda hyresgäster i Kiruna och Gällivare med 0,9 procent. – Förhandlingarna med LKAB Fastigheter har varit snabba och konstruktiva och jag upplever att bolaget verkligen lyssnat på våra argument, säger Ann-Sofi Nordvall, förtroendevald som […]
 • Just nu pågår en utredning om att införa så kallad fri hyressättning i nyproduktion. Ett betänkande är beräknat till den 31 maj 2021. Beroende på vilka förslag som läggs fram kan ett system med marknadshyror införas i Sverige. Hyresgästföreningen lanserar därför Marknadshyreskollen, en konsumenttjänst som synliggör konsekvenserna för hyresgästers privatekonomi i Stockholms stad. Hyresgästföreningen vill slå […]
 • Just nu pågår en utredning om att införa så kallad fri hyressättning i nyproduktion. Ett betänkande är beräknat till den 31 maj 2021. Beroende på vilka förslag som läggs fram kan ett system med marknadshyror införas i Sverige. Hyresgästföreningen lanserar därför Marknadshyreskollen, en konsumenttjänst som synliggör konsekvenserna för hyresgästers privatekonomi i nio städer. [image]   […]
 • Just nu pågår en utredning om att införa så kallad fri hyressättning i nyproduktion. Ett betänkande är beräknat till den 31 maj 2021. Beroende på vilka förslag som läggs fram kan ett system med marknadshyror införas i Sverige. Hyresgästföreningen lanserar därför Marknadshyreskollen, en konsumenttjänst som synliggör konsekvenserna för hyresgästers privatekonomi i Eskilstuna.  – Marknadshyreskollen är organisationens verktyg för […]
 • Just nu pågår regeringens utredning om att införa så kallad fri hyressättning i nyproduktion. Ett betänkande är beräknat till den 31 maj 2021. Beroende på vilka förslag som läggs fram kan ett system med marknadshyror införas i Sverige. Hyresgästföreningen lanserar därför det digitala kartverktyget Marknadshyreskollen som är en konsumenttjänst på Hyresgästföreningens webbsida. Kartverktyget synliggör konsekvenserna […]
 • Enligt en undersökning av företaget Ramboll, som Hyresgästföreningen beställt, skulle marknadshyror innebära en genomsnittlig hyreshöjning på 31 procent för Linköpings hyresgäster. Nu lanserar Hyresgästföreningen Marknadshyreskollen, där man mer exakt kan se hur mycket hyran skulle höjas i Linköpings olika stadsdelar. Just nu pågår en utredning om att införa marknadshyror, eller så kallad fri hyressättning, i […]

SVT Stockholm

 • Turerna kring Astra Zenecas vaccin påverkar människors vilja att vaccinera sig. Både regionen och vårdgivarna får signaler om att vaccin avstås och tider avbokas.
 • Under fredagen kallade Region Stockholm till en pressträff om coronaläget. Bilden som målades upp av Johan Bratt, hälso- och sjukvårdsdirektören var fortsatt mörk. – Vi har ett fortsatt mycket ansträngt läge i vården i region Stockholm, säger han.
 • Under torsdagen fanns det tusentals lediga vaccinationstider att boka i Region Stockholm. Men de lediga tiderna beror på att regionen varit usla på att informera de äldre om att det finns lediga tider, menar Peter Sikström, generalsekreterare för SPF Seniorerna. – Man måste jobba med den åldersgrupp man har framför sig, säger Peter Sikström i […]
 • Många företag ser nu över sina kontorsytor eftersom distansarbetet – åtminstone delvis – kommer att fortsätta även när pandemin är över. Skrivborden får maka på sig när kontoren byggs om för att bli platser man vill mötas på.
 • Tre dagar på kontoret – två dagars distansarbete. Så vill både företag och tjänstemän att arbetsveckorna ska se ut när coronapandemin är över, enligt en färsk undersökning. Hur kontoren kan förändras för att möta det ändrade beteende kan du se i videon.
 • Flera företag i Stockholms län vill kombinera distansarbete med kontorsjobb när pandemin är över. Men vissa arbetsuppgifter lämpar sig sämre för distansarbete än andra. I videon kan du höra vad stockholmarna tycker funkar bra och dåligt på kontoret – och hemma.
 • En kvinna i 20-årsåldern har hittats död i en bostad i Älta i Nacka. – Det finns tecken på yttre våld, säger jourhavande förundersökningsledare Marcus Geisewall. En man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för mord.
 • Detta har hänt i Stockholm under torsdagen den 15 april.
 • Sedan början på februari har föräldrar i Stockholm kunnat använda en hemmasnickrad app istället för stadens kritiserade Skolplattform. Men kanske inte länge till. Efter en egen utredning har utbildningsförvaltningen nämligen kommit fram till att appen kan strida mot lagen – och har därför beslutat att göra en polisanmälan.
 • De strora vaccinationsmottagningar som ska komplettera vårdcentralerna såg under torsdagen ut att inte ens bli halvfulla under resten av veckan. Siffror från Region Stockholm visade nämligen att 7 600 av de sammanlagt 12 500 tider som fanns ännu inte hade bokats. Men efter att regionen öppnat upp bokningarna för 65-plussarna gick tusentals tider åt på bara några […]

P4 Stockholm

 • Turerna kring Astra Zenecas vaccin påverkar människors vilja att vaccinera sig. Både regionen och vårdgivarna får signaler om att vaccin avstås och tider avbokas.
 • Under fredagen kallade Region Stockholm till en pressträff om coronaläget. Bilden som målades upp av Johan Bratt, hälso- och sjukvårdsdirektören var fortsatt mörk. – Vi har ett fortsatt mycket ansträngt läge i vården i region Stockholm, säger han.
 • Under torsdagen fanns det tusentals lediga vaccinationstider att boka i Region Stockholm. Men de lediga tiderna beror på att regionen varit usla på att informera de äldre om att det finns lediga tider, menar Peter Sikström, generalsekreterare för SPF Seniorerna. – Man måste jobba med den åldersgrupp man har framför sig, säger Peter Sikström i […]
 • Många företag ser nu över sina kontorsytor eftersom distansarbetet – åtminstone delvis – kommer att fortsätta även när pandemin är över. Skrivborden får maka på sig när kontoren byggs om för att bli platser man vill mötas på.
 • Tre dagar på kontoret – två dagars distansarbete. Så vill både företag och tjänstemän att arbetsveckorna ska se ut när coronapandemin är över, enligt en färsk undersökning. Hur kontoren kan förändras för att möta det ändrade beteende kan du se i videon.
 • Flera företag i Stockholms län vill kombinera distansarbete med kontorsjobb när pandemin är över. Men vissa arbetsuppgifter lämpar sig sämre för distansarbete än andra. I videon kan du höra vad stockholmarna tycker funkar bra och dåligt på kontoret – och hemma.
 • En kvinna i 20-årsåldern har hittats död i en bostad i Älta i Nacka. – Det finns tecken på yttre våld, säger jourhavande förundersökningsledare Marcus Geisewall. En man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för mord.
 • Detta har hänt i Stockholm under torsdagen den 15 april.
 • Sedan början på februari har föräldrar i Stockholm kunnat använda en hemmasnickrad app istället för stadens kritiserade Skolplattform. Men kanske inte länge till. Efter en egen utredning har utbildningsförvaltningen nämligen kommit fram till att appen kan strida mot lagen – och har därför beslutat att göra en polisanmälan.
 • De strora vaccinationsmottagningar som ska komplettera vårdcentralerna såg under torsdagen ut att inte ens bli halvfulla under resten av veckan. Siffror från Region Stockholm visade nämligen att 7 600 av de sammanlagt 12 500 tider som fanns ännu inte hade bokats. Men efter att regionen öppnat upp bokningarna för 65-plussarna gick tusentals tider åt på bara några […]
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Stillastående bil i höger körfält.Före Roslagsstoppet mot Norrtälje
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Måttliga halter av almpollen, låga till måttliga halter av sälg- och videpollen och låga halter av al pollen.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Risk för gräsbränder.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Kraftledningsbesiktning med lågt flygande helikopter under fredagen kl. 08-18.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Må-fr kl. 05:00-20:00: Tåg mot Uppsala/Märsta stannar vid alla stationer. Tåg mot Södertälje/Tumba/Nynäshamn stannar inte vid Häggvik och Sollentuna. Prognos 26/4.Sollentuna-Rotebro
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Körfältsavstängningar 22:00–05:00 pga ledningsarbete.Karlsbodavägen– Flygplatsinfarten, i båda riktningar.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Ett körfält stängt nattetid, kl 22:00-05:00. Vid Tegelbacken, i riktning mot Söderledstunneln
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Flera inställda avgångar för regionaltågen. Reducerad trafik på sträckan.Häggvik
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Brorenovering, stängda körfält och risk för köer i rusningstrafiken. Påfarten till Saltsjöbadsleden
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Förändrade körfält, vänstersväng förbjuden mot Nybrokajen, enbart öppet för trafik mot Hamngatan och Birger Jarlsgatan. Riktning Sergels torg vid Nybroplan

Nyheter P4 Stockholm 2021-04-16 kl. 16.30 P4 Stockholm

Stockholms största radiokanal med nyheter, sport och kultur i en härlig blandning.

Sjöväder 2021-04-16 kl. 15.55 Väder från hela landet

Översikt, varningar och regionala väderprognoser från SMHI för ett dygn framåt.
 1. Sjöväder 2021-04-16 kl. 15.55
 2. Land- och sjöväder 2021-04-16 kl. 08.55
 3. Landväder 2021-04-16 kl. 06.55
 4. Sjöväder 2021-04-16 kl. 05.55
 5. Land- och sjöväder 2021-04-15 kl. 21.50